Floaten

Gewichtloos drijven

Wist u dat een uur floaten gelijk staat aan 5 uur slaap? Dit is de perfecte powernap als u zich uitgeput, lusteloos en slapjes voelt. U bent helemaal opgeladen en voelt u als herboren!

Wat is floaten?

Floaten is een unieke beleving waarbij u wordt gedragen door magnesiumzout. Tijdens het floaten ligt u in een bad van 36 graden kraakhelder water met magnesium van de hoogste kwaliteit. Door de optimale opname van Permsal magnesium via de huid krijgt het lichaam een flinke energieboost.

Floaten is de perfecte manier om volledig tot rust te komen. Het is een unieke beleving waarbij u wordt gedragen door magnesiumzout. Wetenschappelijk onderzoek toont dat floaten een positief neurologisch effect heeft op het brein. Het brengt namelijk rust in het brein. Floaten heeft vele positieve effecten. Het zorgt ervoor dat de spieren ontspannen, het stresshormoon cortisol en de bloeddruk daalt en dat het gelukhormoon endorfine evenals melatonine toeneemt. Dit heeft invloed op uw vitaliteit. Daarnaast ondersteunt het floaten in het verlichten van mentale klachten (burn-out & depressie) en (chronische) pijnklachten.

Hoe vaker u float, hoe dieper het voelbaar wordt!

Het intensieve effect van floaten werkt cumulatief. Dat betekent: hoe vaker u float, hoe dieper het voelbaar wordt. Na vier á vijf keer 60 minuten floaten voel je het optimale effect; de ontspanning gaat dieper en vindt sneller plaats. Het effect kan tot een week of zelfs langer voelbaar blijven.

Tijdens het floaten kunt u zelf bepalen of u de float open of dicht houdt. Het bad wordt gevuld en zodra u gaat liggen ervaart u colortherapy: door middel van kleur wordt je humeur onbewust en positief verlicht. Na 5 minuten verdwijnen alle externe prikkels, waardoor je ultieme ontspanning voor zowel lichaam als geest ervaart. Je brein komt in de thèta status terecht, dat is de overgang naar een diepe slaap.

Na het floaten kunt u douchen en zich opfrissen. Hierna kunt u rustig nagenieten met een glas water in onze lounge.

Let op! Voor uw veiligheid passen wij de volgende maatregel toe: de floater kan zelfstandig in en uit het bad stappen. Is dit niet mogelijk? Dan raden we het af om te floaten.

Boek uw behandeling

Geniet van 30, 60 of 90 minuten floaten solo of samen als duo. Boek uw floatsessie via onderstaande knop.

Reserveren

Maak uw wellness ervaring compleet

 • Maak uw wellness ervaring compleet door nog even te ontspannen in ons Zwembad & Sauna gedeelte! Als u een behandeling bij YUMI Spa & Wellness heeft geboekt, kunt u voor Є 12.50 p.p. gebruik maken van ons Zwembad & Sauna gedeelte. Deze ruimte beschikt over een zwembad, een sauna, een Turks stoombad en ijsdouche. Dit kunt u op de dag van uw behandeling bij ons aanvragen. Let op! In de weekenden en vakantieperiodes kan het drukker zijn dan normaal.

Lees hieronder meer over de drie behandelingen van de Magnesium Relax Booster:

YUMI Spa & Wellness

Alles over

Floaten

Floaten tijdens de zwangerschap

Wist u dat floaten zeer goed is tijdens de zwangerschap? Tijdens de zwangerschap heeft u extra magnesium nodig voor de groei van je baby. De baby onttrekt magnesium waardoor er eerder zwangerschapskwaaltjes kunnen ontstaan.

Meer informatie

Floaten voor sporters

Floaten in magnesiumzoutwater versnelt sportief herstel door opname van magnesium via de huid. Het "winnaarsmineraal" voorkomt spierpijn, ontspant spieren, bevordert energiestofwisseling en verbetert uithoudingsvermogen.

Meer informatie

DUO floaten

Wilt u deze unieke wellness ervaring delen met uw partner of vriend(in)? Het is ook mogelijk om als DUO te floaten! Het is een geweldige gelegenheid om samen te ontspannen, te praten of gewoon in stilte van elkaars gezelschap te genieten.

Voordelen van floaten

Floaten is voor jong en oud gezond. Door het floaten wordt magnesium opgenomen via de huid, en geeft effectieve opname door de haarzakjes direct op celniveau. Door minimaal twee keer per maand te floaten zullen de onderstaande positieve punten het meeste effect hebben:

 • Werkt stressverlagend
 • Ultieme ontspanning van lichaam en geest
 • Bevordert herstel na lichamelijke top prestatie
 • Draagt bij aan een goede nachtrust
 • Boost uw vitaliteit
 • Een moment voor uwzelf

Tips voor het floaten

 1. Eet een uur voor het floaten een kleine snack of maaltijd
 2. Doe uw juwelen en contactlenzen uit
 3. Neem tijd en ruimte voor jezelf rondom de floatsessie
 4. Geniet na het floaten van een glas water in onze lounge om de magnesium haar werking te laten doen
 5. Vermijd cafeïne en andere stimulerende stoffen 4 tot 6 uur voorafgaand aan het floaten
 6. Het is af te raden om 1 tot 2 dagen voor het floaten te scheren of te waxen in verband met irritatie van de pas geschoren huid

Kraakhelder floaten

Bij ons bent u verzekerd van floaten in kraakhelder water met optimale hygiëne.

Na elke floatsessie wordt het water weggepompt en volkomen gereinigd. Doordat wij het meest geavanceerde hightech reinigingssysteem gebruiken onderscheiden wij ons van de meeste andere floataanbieders.

Om de beleving compleet te maken zitten er LED-lampen en muziek in het floatbad voor een rustgevende ambiance. Om te kunnen voldoen aan al uw wensen is het zelfs mogelijk om uw eigen muziek aan te sluiten.

Prijzen Floaten
30
Minuten

SOLO Floaten

€ 39,50
60
Minuten

SOLO Floaten

€ 49,50
90
Minuten

SOLO Floaten

€ 59,50
30
Minuten

DUO Floaten

€ 57,50
60
Minuten

DUO Floaten

€ 67,50
90
Minuten

DUO Floaten

€ 77,50